HÍRLEVÉL

Vélemények

Nem az elkülönítés, hanem a kézhigiénia az MRSA ellenszere

2012.10.25

A megfelelő kézhigiénia akár 95%-kal is leszoríthatja az MRSA fertőzések gyakoriságát - állítják az USA-beli Virginia Egyetem kutatói.

Egy 9 éven át tartó kutatás eredményei szerint a 'horizontális' infekció megelőzés stratégia, mely az alapos kézhigiénés gyakorlatra épül, sokkal hatékonyabbnak bizonyult a fertőzések megelőzésében, mint a tradicionális, vertikális szemlélet, vagyis a betegek szimpla izolálása.

Azzal, hogy az MRSA-val megfertőződött betegeket elkülönítik a társaiktól komoly félelemérzetet és depressziót váltunk ki belőlük. Továbbá mindez a látogatások és betegellenőrzések számának csökkenését eredményezi, amely növeli a felfekvés és az ágyról leesés esélyét is - állítja Michael B. Edmond, a kutatás vezetője.

A betegápolás kulcsa a betegek biztonsága, melyet a megfelelő kézhigiénés protokoll betartásával érhetünk el. Ezzel nemcsak az MRSA fertőzéseket lehet megelőzni, hanem sok egyéb nosocomiális infekciónak is elejét vehetjük. Végső soron a megelőzéssel a kórház is jól jár, mivel komoly költségeket takaríthat meg.

További ajánlataink

Kézhigiénés stratégia

Egy kórház számára kihívás megtervezni az időtálló, jogszabályoknak és felhasználóknak megfelelő infekció-kontroll tervet, azon belül a kézhigiénés stratégiát.

Infekciókontroll

Az infekciókontroll alapja a kézhigiéne. A fertőzések elleni harcban a megelőzés a legjobb fegyver, és ebben a kézmosás és a kézfertőtlenítés segít a leginkább.

Kapcsolat

A Green Clean Kft. központi irodája Csákváron található. 8083 Csákvár, Szent Mihály tér 9. A raktár címe pedig 8083 Csákvár, Kossuth utca 58.

Pénzt vagy életet?

Egy kórház kézhigiénés stratégiáját higiénés szempontok alapján ajánlott kiépíteni, de természetesen a tervezésbe mindig beleszólnak a gazdasági szempontok.